Sommarens spelningar i Strandbaren
Se datum för spelningar

Köp- och leveransvillkor

Dessa allmänna villkor är tillämpliga på alla de avtal som du sluter hos Ölandschoklad. Genom att beställa varor på www.olandschoklad.se accepterar du de allmänna villkoren. Avtalet upprättas samtidigt som din beställning accepteras. Om du är under 18 krävs målsmans godkännande för att avtalet ska vara giltigt.

Betalning

Alla priser på www.olandschoklad.se är angivna i svenska kronor (SEK), inklusive 12%. moms.Vi erbjuder trygga & säkra betalningsmetoder genom Klarna, en elektronisk betallösning för e-handel.

För mer info: länk till klarna check out

Priser

Totalkostnaden för köpet kommer att anges tydligt innan slutlig beställning och kommer att inkludera samtliga kostnader förenade med köpet, inklusive eventuella porto- och fraktkostnader.

Frakt och leverans

Leveransvillkor

Vi levererar måndag till fredag med undantag för nationella helgdagar, vid hög belastning kan det ta några dagar extra. Leverans sker endast inom Sverige.

Orderbekräftelse

När vi mottagit och bekräftat din beställning skickar vi snarast en orderbekräftelse till din e-post. Där finns information om din beställning.

Kontrollera alltid din bekräftelse och kontakta oss på info@olandschoklad.se snarast om du undrar över något.

Om du önskar ändra en beställning i efterhand tar du kontakt så snart du kan via mail.

Frakt

Paketet levereras alltid med DHL till ett utlämningsställe i ditt närområde.

OBS! Det är angiven postkod som automatiskt styr till vilken ort paketet skickas, så kontrollera att du angivit rätt postnummer. Så snart paketet anlänt till utlämningsstället får du en SMS-avisering till angivet mobiltelefonnummer som du behöver tillsammans med giltig legitimation vid uthämtning. Du kan även använda ditt försändelse-id tillsammans med giltig legitimation för att hämta ditt paket. Vid omstyrning av paket som skickats fel eller ej hämtats ut pga fel angivna uppgifter debiteras kunden kostnaden. Kontakta oss om du har några frågor så hjälper vi dig.

Kostnader förenade med frakten anges i samband med köpet.

Leverans

Normalt ligger vår leveranstid på cirka 3-4 helgfria vardagar efter att ordern har mottagits. Om det uppstår något problem hos oss som innebär att din order inte kan skickas inom utsatt tid hör vi av oss till dig för ytterligare information om ordern. Du får alltid en orderbekräftelse till angiven e-postadress innan vi skickar varorna till dig. Alla våra paket skickas med DHL till ett utlämningsställe i ditt närområde. Paketet aviseras via mobil så det är viktigt att ange ett korrekt, giltigt svenskt mobilnummer. Är ditt paket skadat när du hämtar det, anmäl det genast på platsen.

Dröjsmål i leverans

Vi strävar alltid efter att leverera det som blivit beställt inom utlovad tid men om leveransen av någon anledning skulle dröja ber vi dig att kontakta oss för vidare kommunikation. Om du vill annullera en försenad vara, vänligen kontakta oss.

Järnkreatören R tar inte ansvar för någon som helst skada som uppkommit till följd av att en aviserad leveranstid överskridits.

Transportskador

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket. Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.

Ej uthämtat paket

För paket som inte hämtas ut debiteras en avgift för outlöst paket på 300 kr. Det motsvarar de kostnader som uppstår för att ta paketet i retur.

Ångerrätt – Byten och returer

Ångerrätt

Det är viktigt för oss att du är nöjd med dina varor. Från och med att ditt paket har anlänt till postombudet har du 14 dagars öppet köp, bytes- och returrätt. Vårt villkor är att varan kommer tillbaka i originalskick, d.v.s. att den inte är använd och samt att originalförpackningen bifogas. Självklart har du som kund alltid rätt att öppna förpackningen för att kontrollera att varan fungerar.

Vid utnyttjande av ångerrätten skickar du ett mail till oss på info@olandschoklad.se om att du vill utnyttja din ångerrätt. Därefter skickar du tillbaka varan till Järnkreatören R, du som kund står själv för returfrakt och transportrisk. När vi fått tillbaka varan samt korrekt ifylld retursedel och konstaterat att denna är oanvänd och oskadad återbetalas beloppet du betalat för varan.

Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler innehåller ett antal bestämmelser som begränsar rätten att utnyttja ångerrätten. Järnkreatören R uppmärksammar härmed kunden att enligt 5 § gäller inte ångerrätt om avtalet avser: ”en vara som skall tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller som annars skall få en tydlig personlig prägel”. Exempel är sådana varor som tillverkas efter beställning ”benämns i webbshoppen som en beställningsvara.”

När kunden godkänner våra köpevillkor vid beställning, samtycker kunden till att Järnkreatören R påbörjar fullgörandet av beställningen. Detta innebär att kunden inte har någon ångerrätt från och med den tidpunkt när produkten/produkterna som ovan nämnda exempel har påbörjats i produktion.

OBS! En icke lagerförd vara ”beställningsvara” som har börjat produceras enligt er beställning kan inte ändras och går därmed ej att annullera.

Kontaktuppgifter

ÖlandsChoklad
Industrigatan 2
Box 99
386 30 Färjestaden

Tel: 0485-310 40
E-mail: info@olandschoklad.se

Org nr: 556802-5877