Handgjord choklad och glass av högsta kvalitet Mat och fika

Café med fullständiga rättigheter

Det som började som en chokladbutik med litet café har idag vuxit till en “Trattoria”. Eller en enklare restaurang om man hellre vill säga det. Kundernas önskemål och vår tro på att hög kvalitet ska genomsyra det vi gör har skapat en lite oas för livsnjutare. Hos oss kan ni njuta av italienska delikatesser i form av chark/ostar eller Scrocchiarella, vilket påminner om pizza men bygger på ett surdegsbröd som är mycket luftigare och krispigare (se menyn längre ner på sidan). Vi har också många andra goda maträtter såsom sallader m.m. Fullständiga rättigheter gör att maten gärna avnjuts tillsammans med öl eller vin – rosé, vitt eller rött. Som avec finner ni whisky, rom, cognac och diverse goda drinkar.
Från några av italiens bästa charkuterier hämtar vi våra salamis och lufttorkade skinkor. Från samma region i Toscana kommer vår parmesanost.

Är du vegeterian eller vegan? Eller inte tål laktos eller gluten? Vi har maträtter för alla på menyn. Och det mesta går att skräddarsy så att det passar dig.

Det är också med stolthet vi sedan 2013 blivit rekommenderade som ett av Ölands bästa caféer av White Guide!

Under sommaren öppnar vår utebar och grill. Här serverar vi hamburgare från Mysinge kött gjorda på hängmörat naturbeteskött och mycket mer.

Bordsbokning eller telefonbeställning.

Vi tar bara bordsbokning på vår After Work (ok att boka mellan 17-20). Telefonbeställningar görs på 0485-34515. Vi tar dock inte till en bestämd tid, utan beställ ca 10-15 minuter innan du önskar hämta. Kom ihåg att köket stänger 30 minuter innan stängningstid.

Glass från grunden

Sedan våren 2013 tillverkar vi glass från äkta råvaror i vår lilla glassfabrik i Färjestaden. Den italienska glassmästaren Martin Gregori har hjälpt oss att få fram fantastiska gelato (glass baserad på mjölk) och sorbeter (baserat på vatten). Mjölken tar vi från Emåmejeri i Småland – vårt närmaste mejeri.
Det går utmärkt att köpa i strut eller bägare. Men också ta med hem i 0,5 liters eller 1 liters förpackning.

Lägg till det våra goda chokladprodukter som givetvis alltid står i centrum. Praliner i många smaker och bräck i olika tjocklekar och olika smaker.

Fairtrade och ekologiskt kaffe

Baristorna Cristina Fogarolli och Sebastian Ryberg tävlar för baristalandslaget, har tävlat i VM i latteart och har skapat espressomärket Fogarolli tillsammans med ett litet rosteri i norra Italien.
Kaffet är Fairtrademärkt, ekologiskt och miljökompenserat.

Cristina Fogarolli berättar om kaffeblandningen
Caffè Fogarolli är en unik mix av tvättade arabicabönor från Syd- och Centralamerika som ger en rund och fruktig karaktär. Balanserad syrlighet som från perfekt mogen frukt och toner av mörk choklad är förnimmelser som återfinns i den länge kvarhållande smaken. Mina studier i den italienska kaffekulturen tillsammans med min filosofi att ständigt sträva efter högsta kvalité resulterar i Fogarolli, ett kvalitetskaffe framtaget för att utmärka sig och göra skillnad.

Matmeny

Något Litet:

Surdegsfralla - Prusciutto med soltorkade tomater 59:-
Surdegsfralla - Fänkålssalami med brieost 59:-
Pannkakor 49:- 2 pannkakor med grädde och säsongens sylt.
Delitallrik 160:- 3 sorters chark och 2 sorters ost.

Matigare:

Soppa Varierar under veckan. 89:-. Lägg till 15:- för kyckling eller räkor.
Ceasarsallad kyckling 150:-. Sallad, caesardressing, tomater, kyckling, bacon, parmesan.
Ceasarsallad räkor 160:-. Sallad, caesardressing, tomater, handskalade räkor, parmesan.
Prosciuttosallad 150:-. Sallad mix, soltorkade tomater, salladost, proscuitto (luftorkad skinka), bönor, tomater, parmesan, nötmix, citronvinägrett, balsamicocrème. Serveras med bröd.

Pizza? Nej, men Scrocchiarella. 

Surdegsbröd som påminner om pizza, men är mycket luftigare och krispigare. Toppas med godaste godsakerna

Stor 300:- (52×24 cm som passar att dela vid bordet)

Lagom 160:- (som en normalstor pizza)

Liten 120:- (inte så liten som man tror)

 

Chèvre = Tomatsås, mozzarella, parmesanost, chevrèost, valnötter, honung, ruccola.
Nduja di Spilinga (Chilikryddad, rökt, bredbar salami från Kalibrien) = Tomatsås, mozzarella, parmesanost, salami, rödlök, semitorkade tomater, ruccola.
Parma = Tomatsås, mozzarella, parmesanost, parmaskinka, soltorkade tomater, ruccola.
Finocchio = Tomatsås, mozzarella, parmesanost, fänkålsalami, kronärtskockshjärta, soltorkade tomater, kalamata oliver, ruccola.
Pulled pork = Tomatsås, mozzarella, parmesanost, BBQ-rökt pulled pork, picklad rödlök.
Margherita = Tomatsås, mozzarella, parmesanost.
Tartufo Bianco = Biancosås (Crème fraiche, kryddor, vitlök), mozzarella, parmesanost, tryffelsalami, champinjoner, tryffelost, honung.
Heta räkor = Biancosås (Crème fraiche, kryddor, vitlök, citron, dill), mozzarella, parmesanost, rödlök, fetaostfyllda minipaprikor, chilidressade räkor, ruccola.
Kyckling/pesto = Biancosås (Crème fraiche, kryddor, vitlök), mozzarella, parmesanost, grillad kycklingbröstfilé, semitorkade tomater, pesto genovese (grön pesto), ruccola.
Det finns även glutenfria pizzabottnar (dock ej scrocchiarella, och det kommer bara i en storlek).

Till Kidsen

Pannkakor 59:- 2 pannkakor med grädde och sylt.
Margherita (Liten Scrocchiarella) 120:- Tomatsås, mozzarella, parmesanost.

 

Vegan eller vegetarian? Inga problem. Bara fråga personalen så löser ni det ihop. Även “pizzorna” går att göra vegetariska eller veganska.

Notera att köket stänger 30 minuter innan stängningstid!